Jarní návštěva Olawy (22. – 23.03.2024)

První letošní mezinárodní akcí, kterou pořádal 3. chlapecký oddíl střediska Javor Česká Třebová, byla ve dnech 22. 03. –⁠⁠⁠⁠⁠ 23. 03. 2024 jarní návštěva harcerů z partnerského města Olawa. Po příjezdu a ubytování jsme podebatovali o plánovaných akcích v letošním roce. První bude v termínu 26. – 28. 4. pálení čarodějnic u nás v České Třebové. Další akce pak bude na podzim v Olawě.

V sobotu ráno jsme se po snídani vydali do Swidnice, kde jsme si prohlédli historické centrum. U katedrály Svatého Stanislava a Svatého Václava jsme se setkali s polským průvodcem, který nám o městě pověděl spoustu zajímavostí, provedl nás katedrálou a doporučil návštěvu věže, ze které byl krásný výhled na město i okolí. Ve městě se nachází i Kostel míru, který je zapsán na seznamu UNESCO.

Dále jsme se vydali na prohlídku podzemního města „Osówka“, které je poslední, hlavní a nejrozsáhlejší Hitlerovo sídlo postavené v Dolním Slezsku. Po prohlídce jsme se vydali na zpáteční cestu.

Více o oddílu a fotografie z akce lze najít na našich stránkách http://trojka.e-skaut.cz

Akce spolupráce s harcery z Olawy a skauty ze Svitu jsou podporovány Pardubickým krajem a městem Česká Třebová, kterým tímto děkujeme.

Akce se zúčastnilo 12 členů oddílu a 3 vedoucí.

v hitaci akce získala 1,17 b.

Fotogalerii z akce si můžete prohlédnout ZDE.

Příspěvek byl publikován v rubrice Minulé. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.