Tábor 2023 – Verměřovice (2. – 15.7.)

Letos se náš oddíl rozhodl pro změnu. Dohodli jsme se se skauty z Letohradu na výměně tábořišť, a tak jsme znovu po několika letech měli jet do Verměřovic. Tamní tábořiště se nám naposled velmi líbilo, stany byly nové a kuchyně s jídelnou pěkná, ale nebyl tam žádný vodní tok. Přesto jsme se i tento rok moc těšili až budeme moci všichni spát zase ve stanech, celý den si užívat zábavy a dílen a hlavně na skvělý jídelníček.

Všechno ale překazila informace o tom, že nám v našem bunkru dochází zásoby a rozbil se filtr na vzduch, proto jsme byli nuceni urychleně náš dosavadní domov opustit a pokusit se přežít v nehostinné krajině tam venku. Rozděleni na tři skupiny jsme vyšli ven a přečkali první noc s tím, co jsme stihli pobrat do rukou. Naštěstí nás hned další den našel zkušený průzkumník Amyr, který žil sám venku již dlouhou dobu, a řekl nám, že nám pomůže a zkusí nás dostat do Nového Edenu – místa, kde se shromažďují všichni přeživší a je tam bezpečno.

Každý den na nás čekalo jiné dobrodružství. Museli jsme si postavit přístřešky, abychom měli kde spát, stopovali jsme jinou družinu a v neposlední řadě jsme si i sami vařili, naučili jsme se proto spoustu nových věcí a dovedností. Společně s Amyrem se nám vše povedlo a nakonec i přes pár obtíží se každému podařilo zavolat záchranu, která nás odvezla do Nového Edenu.

Zápis zapsal Kapucín.

Všechny fotky z tábora přebral Nosal.

Fotogalerie si můžete prohlédnout ZDE.

Příspěvek byl publikován v rubrice Minulé. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.