Mezinárodní pálení čarodějnic (26. 5 – 28. 5. 2023)

O víkendu 26. – 28. 5. se v areálu skautského domova Fr. Navary sešlo na 40 českotřebovských skautů ze 3. chlapeckého oddílu a Harcerů z Olawy. Bohužel slovenští skauti nesehnali vedoucího, který by účastníky doprovodil. Akci jsme museli kvůli nemoci přesunout z dubnového termínu. I tak se nám podařilo jednu čarodějnici chytnout.

V pátek jsme po příjezdu zahrály seznamovací hry. V sobotu nás čekal výlet do Kutné Hory. Zde jsme nejprve navštívili Kostel Nanebevzetí Panny Marie a sv. Jana Křtitele dále jsme si prohlédli kostnici a pak jsme šli přes další městské památky až k chrámu svaté Barbory. Když se čas nachýlil, vydali jsme se na zpáteční cestu. Večer jsme u klubovny spálili čarodějnici. U ohně jsme zpívali české i polské písničky, zahráli jsme si hry.

V neděli ráno nás čekalo balení věcí, úklid kluboven a následovala oblíbená návštěva krytého plaveckého bazénu, kde jsme se vyřádili při různých vodních hrách.    

Po návštěvě bazénu jsme se vrátili ke klubovně, kde nás čekalo jen rozloučení a návrat domů. Doufáme, že se polským harcerům u nás líbilo a vzájemně se budeme těšit na další setkání, které nás čeká na podzim v Olawě.

Akce spolupráce s harcery z Olawy a skauty ze Svitu jsou podporovány Pardubickým krajem a městem
Česká Třebová, kterým tímto děkujeme.

Akce se zúčastnili 3 vedoucí a 18 členů oddílu.

V hitaci akce získala 1,21 b.

Fotogalerii si můžete prohlédnout ZDE.

Příspěvek byl publikován v rubrice Minulé. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.