Jarní návštěva Svitu (5. 5 – 9. 5. 2023)

V pátek jsme se v 14:50 sešli před nádražím v České Třebové, abychom zkontrolovali, jestli jsme už všichni dorazili. Nakonec jeden z nás nepřišel. Poté jsme nasedli do Valašského expresu a jeli jsme až do Púchova, odkud jsme jeli Tatranem do Popradu, který měl ještě půl hodiny zpoždění. Nakonec jsme ještě přestoupili do vlaku do Svitu, který tam přijel okolo 21:30. Po příchodu do klubovny jsme se rychle vybalili, vyčistili zuby a šli spát.

V sobotu jsme se rozhodli udělat si výlet do okolí Popradu. Ráno jsme se rychle nasnídali a šli jsme na autobusové nádraží, kde jsme si cestou koupili první zmrzlinu. Poté jsme autobusem odjeli do Popradu, kde jsme mezitím rychle skočili na bleší trh a poté jeli do Kvetnice, kde jsme poté vyšli na vrchol Zámčisko a s pauzou na oběd v Kvetnici jsme šli přes Krížovou zpět do Svitu. V klubovně jsme ještě šli plnit body do stezky, zahráli jsme si karetní hry a poté jsme šli spát.

V neděli jsme měli v plánu největší výlet – výšlap do Vysokých Tater. Ráno jsme vyšli na druhou zmrzlinu a na vlakové nádraží, odkud jsme jeli do Popradu, kde jsme přestoupili do TEŽ, odkud jsme jeli do Tatranské Lomnice. Tam jsme si zašli do muzea TANAPu a přes rezort jsme šli podél lanovky nahoru do hor. V každé třetině cesty jsme si museli dát přestávku, jelikož většinu bolely nohy od neustálého stoupání vzhůru (vystoupali jsme přes 1000 m). Nakonec jsme došli ke Skalnatému Plesu, kde jsme se po svačině a několika fotkách vydali dál k Zamkovského chatě a přes Obrovský vodopád a Hrebienok až do Vysokých Tater, odkud jsme jeli vlakem zpět do Svitu. Tam jsme cestou zaskočili do Lidlu a na zmrzlinu a po chvíli pobývání v klubovně jsme zašli do pizzerie Sorriso, kde jsme si koupili největší pizzu, kterou měli na výběr. Podebatovali jsme se skauty ze Svitu, a když se čas nachýlil, vrátili jsme se zpět do klubovny, vysprchovali jsme se, splnili několik bodů do stezky a šlo se spát.

V pondělí jsme vstali brzo ráno, abychom stihli vlak do Liptovského Mikuláše, odkud jsme chtěli jít do Tatralandie, největšího aquaparku na Slovensku. Cestou jsme uviděli monster truck, helikoptéry, a dokonce dům na střeše. V Tatralandii jsme byli od 10:00 až do 16:30, kdy jsme odcházeli pozdě kvůli tomu, že jeden z brášků ztratil v areálu ručník. I když jsme tam byli šest hodin, rozhodně jsme se nenudili. Byla tam hromada tobogánů, bazénů a mých brášků, se kterýma jsem mohl každou chvíli udělat cokoli, co nás napadlo. Když jsme se potom odpoledne vraceli zpět na nádraží, vlak jsme naneštěstí nestihli a měli jsme poté dvě hodiny času, které jsme využili k prohlídce města. Poté, co jsme se vrátili zpět do Svitu, jsme ještě znova zašli do Lidlu a na zmrzlinu a poté do klubovny, kde jsme se předem připravovali na zítřejší balení.

V úterý jsme znovu vstali brzo, avšak jsme nijak výrazně nespěchali. Pořádně jsme se dobalili, nasnídali a odebrali na nádraží, kde jsem si cestou koupil opravdu velkou zmrzlinu na závěr výletu. Ze Svitu jsme jeli osobákem do Liptovského Mikuláše, odtud do Púchova a pak zpátky do České Třebové, do které jsme dorazili přesně v 17:00.

Myslím si, že se nám výlet opravdu vydařil a těším se na další akce spolu se skautem.

Zápis zapsal bratr Guláš.

Akce spolupráce s harcery z Olawy a skauty ze Svitu jsou podporovány Pardubickým krajem a městem Česká Třebová, kterým tímto děkujeme.

Akce se zúčastnili 2 vedoucí a 15 členů oddílu.

V hitaci akce získala 1,06 b.

Fotogalerii si můžete prohlédnout ZDE.
Příspěvek byl publikován v rubrice Minulé. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.